Hava, insan yaşamı için hayati değere sahip, insan yaşamı için olmazsa olmaz bir ihtiyaçtır. İnsan, hava kalitesinin düşük olduğu ortamlarda yaşamını uzun süre devam ettiremez, kötü hava insanı yavaş yavaş hasta eder. Peki, şehir hayatında iç hava kalitesi dışarıdan yaklaşık 5 kat daha kötüyken ve günümüzün yaklaşık %90’ını kapalı mekanlarda geçiriyor iken, sağlığımızı korumak nasıl mümkün olabilir? İç mekanların havasını temiz ve taze tutmanın yolu nedir? 

Artan hava kirliliği, insan yaşamını ciddi bir şekilde tehdit etmeye başlamış durumda. Egzoz dumanı, fabrika bacalarından çıkan kirli gazlar ve diğer kirleticiler nedeniyle hava kirliliği günden güne artmakta. Her ne kadar dış hava kirliliği insan sağlığı üzerinde önemli bir tehdit yaratıyor olsa da iç ortam hava kalitesinin durumu çok daha kritik noktalara ulaşmış durumda. Öyle ki, iç mekanlardaki hava kirliği, dışarıdan beş kat daha fazla. Buna bir de, şehir hayatında iç ortamlarda geçirdiğimiz sürenin uzunluğu eklenince durumun vehameti iyice artıyor.

Ev, okul, iş yerleri, bankalar, hastaneler, spor salonları kısacası günün önemli bir kısmını geçirdiğimiz iç mekanlarda hava kalitesinin kötü olması, bizi yavaş hasta ediyor. Kapalı ortamlardaki hava kirliliğinden kaynaklı başlıca rahatsızlıklar akciğer kanseri, kronik astım krizi, öksürük/balgam/göğüs daralması şikayetleri, göz/burun/boğaz tahribatı, soluk alma kapasitesinde azalma, orta kulak iltihabı, tüberküloz, perinatal ölümler, düşük doğum ağırlığı, vb.  

Günümüzün en önemli sağlık tehditlerinden biri olan iç ortam hava kirliliği sorununa yeni nesil hava temizleyici cihazlarla çözüm bulmak mümkün. Hava temizleme cihazları en basit anlatımıyla; dışarıdan aldığı havayı filtreleyerek temizler, içeriye taze ve temiz hava akışı sağlar. Aynı zamanda içerideki havanın kalitesini artırarak, kirli havayı dışarıya verir. Yani hava temizleyici cihazlar ile temiz hava içeri alınırken kirli daha da dışarı verilir. 

Sercair hava temizleme cihazı nasıl çalışır?

Karbon filtre ile çalışan ve ortamdaki hava kalitesini arttırmaya yarayan hava temizleyici kolay kullanımıyla da avantaj sağlar. Hava temizleyici otomatik olarak çalışır ve ortamdaki havayı analiz ederek gerekli iyileştirmeleri yapar. Sercair yeni nesil akıllı hava temizleme cihazı, aşırı rüzgarlı ve yağmurlu havalarda, kendini kapatma ve korumaya alma modu ile de olumsuz durumların önüne geçer.

Hazır modellerinde yüksekliği 50 metreye kadar olan tüm binalarda kullanılabilen Sercair hava temizleyiciler, daha yüksek binalar için ise özel olarak projelendirilmektedir.

Sercair hava temizleme cihazı, gece ve gündüz modu özellikleri sayesinde kullanıcı dostu bir ürün. Hava temizleyici cihazlar tamamen çevre dostu ve doğru şekilde kullanıldığında elektrik faturanıza da olumsuz bir etki yapmıyor.

Sercair hava temizleyici ile derin bir nefes alın!

Yeni nesil teknolojilerle tasarlanan Sercair hava temizleme cihazını, evinizde, ofisinizde veya diğer iç mekanlarınızda gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz. Nefes darlığı, astım ve diğer solunum rahatsızlıklarını yaşayan insanlara sağlıklı bir nefes aldıran Sercair hava temizleyiciler, bütçenize uygun çözümler sunuyor. Tüm ürünlerimizi incelemek için lütfen tıklayın.